NYHETER

2022-11-14

Så var då SM-veckorna avklarade. Matt i kroppen men nöjd med MASSOR av fina bilder producerade. Glad också för att fler och fler köper bilder. Fler och fler hittar också hit till min egen hemsida. TACK! Nu vilar jag axlar och armar i en vecka och återkommer med bilder från årets sista evenemang; Sweden International Horseshow på Friends arena, så småningom. Där har jag inte huvudfokus på tävlingsbilder, utan på allt som händer runtomkring. Lite tävling brukar det dock bli tid för också. Hoppas vi ses där!


2022-10-31

Det är exakt två månader kvar av det här året och det har verkligen gått i ett. Det har varit en härlig mix av en mängd roliga fotouppdrag och privata höjdpunkter. Ännu återstår några evenemang samtidigt som 2023 börjar planeras. Var ute i god tid om ni tänkt er att jag ska komma till ert arrangemang - kalendern fyller på snabbt.

Sedan jag skrev här sist har jag varit i både Belgien och USA. Båda två helt fantastiska resor. Unghäst-VM på Zangersheide i Belgien uppfyllde alla förväntningar. Tyvärr var vi inte kvar på söndagseftermiddagen när Roffe vann klassen för 7-åringarna med Caillan. Till USA reste jag med ett brokigt gäng härliga vänner och tittade bl a på en flock med gotlandsruss som finns i Corinth, Kentucky. Vi var även på stuteribesök på ACL Farm i Paris, Kentucky. Ett annat besök var på the Red Mile där vi tittade på både trav- och passgångslopp och hälsade på i stallarna hos två svenska tränare. Ett annat besök var på Kentucky Horse Park i Lexington där det bl a fanns ett helt fantastiskt hästmuseum. Mycket att smälta helt klart!

Nu är det dags för två veckor med Trollhättans Sportryttare som arrangerar inomhus-SM i hoppning på Grevagården. Det blir som alltid fantastiskt roligt. Börjar dock denna fotovecka med en dag på Elmia och Jönköping Horse Show imorgon. Kommer sakna att inte vara där hela veckan, men, men... man kan inte vara på alla ställen!

2022-09-13

Vilka fantastiska hästar!!

Unghästar på god väg att bli några av världens bästa dressyrhästar, bjöds det i Ermelo under Unghäst-VM. Fyra härliga dagar med de bästa 4-, 5-, 6- och 7-åringarna. Därtill en CDI3*-klass och en uppvisning av VM-ekipagen Glamourdale/Charlotte Fry och Hermés/Dinja van Liere. Lägg till många svenskar både i startlistorna och på publikplats. Härlig stämning! Att hotellet sen erbjöd en fantastisk frukostbuffé och lika härlig mat kväll efter kväll gör ju inte det hela sämre. Vi lyckades t o m ha sån tur att vårt flyg var nästan en timme försenat hem, så vi klarade de låååånga (ca 2 timmar) köerna till säkerhetskontrollen. Och bagaget tog sig också till Göteborg. Det var inte alla svenskar som hann med sitt flyg och inte alla som fick sitt bagage till slutdestinationen. Nu har jag två resor till inom två veckor. Nästa vecka flyger jag mellan Bromma och Bryssel tur och retur - det är dags för Unghäst-VM i hoppning. Håll tummarna för fortsatt tur!

Men, först ska jag ju fota fjordhästar på Grevagården denna helg :)

2022-09-07

Behöver en assistent!! Nån som kan administrera bilder och ta hand om bildpubliceringen. Tyvärr har jag som småföretagare inte ekonomisk möjlighet till detta. Bilder är såna "färskvaror", så jag tvingas istället inse att när jag inte lyckas få ut bilderna i stort sett omgående, så har jag också missat flera affärer. Man väljer då istället att använda egna mobilbilder i sina sociala medier. Det är så snabba flöden numera. Nu är jag klar med alla bilder jag tagit å det senaste. Nu är det dags att packa för resan till Nederländerna och Ermelo där årets Unghäst-VM i dressyr går av stapeln. Som jag ser fram emot detta!!

2022-08-24

Kan vara bra att få till ett inlägg till innan augusti också är slut. Jag har fotat så mycket jag bara hinner och ändå fått tacka nej till flera intressanta förfrågningar. Det är så tråkigt att behöva tacka nej, eftersom ni då måste hitta andra fotografer till era arrangemang. Hur som så hann jag med att fota maratondagen under körningens Svenska Mästerskapstävlingar i Götene. Därefter drog jag vidare mot Eskilstuna och Sundbyholm där det var SM i hoppning istället. Utmärkt väder och tryckande värme i fem hela dagar var det där och jag vill verkligen tacka för alla era bildköp. Därefter var det några dagar hemma innan jag åkte till Östergötland och fotade SWB-föl på deras fölbedömningar. Jag blir alltid lika välkomnad där och är så tacksam för att ni gillar bilderna. Avslutade den helgen med en dag i Vara där det var sommarpremiering på det "gamla vanliga sättet". Även där med sol och fint fotoväder. På fredag ska jag åka till Trosa för att fira Tidningen Ridsport 50 år!! Jättekul att tidningen består. Jag har varit delaktig som frilansare under mer än 30 av dessa år. Det är så häftigt! Resten av helgen kommer jag finnas i Vetlanda där det är både Generalmönstring av godkända russhingstar (mer än 70 st!) och riksutställning för ardenner. Tyvärr finns det flera evenemang jag gärna hade fotat också just denna vecka, t ex fälttävlan i Segersjö samt Champion of the Youngsters på hemmaplan på Grevagården. Jag har sett 4-åringarna och 6-åringarna göra sina första kval dock, men 5-åringarna får jag väl se nästa år som 6-åringar istället..... :/

Nästa helg blir det 2 dagar på Lag-SM i dressyr på Grevagården och ännu en dag hos SWB i Östergötland. Hade kunnat fota fler fölbedömningar också, men tyvärr går det ju inte att klona sig :(


2022-08-01

Oj, vi är redan inne i augusti! Tiden går så fort. Jag har ju som sagt var, varit väldigt mycket ledig i sommar, men nu kommer snart hösten och det är dags att ladda kamerabatterierna igen. Kommande helg är inget uppbokat så jag får se om jag tar en sväng till Götene och tittar på SM i körning eller om jag åker till Grevagården och tittar på welshmästerskapet. Sen drar det igång ordentligt igen - "alla andra" åker till Herning och VM men jag nöjer mig med SM i hoppning på Sundbyholm.


2022-07-15

Det har visst gått ett tag sedan jag skrev något här. Jag har fotat Trollhättans Sportryttares underbara tävlingshelg Midsommarhoppet på Grevagården samt lite fälttävlan under juni och juli. Den mesta tiden sen sist har dock gått åt till semester. Gubben och jag har varit ute i Europa på tågluff. 8 länder i västra Europa. Bara avkoppling. Ingen kamera (jo, mobilen förstås!) Inga hästar. Och det gav faktiskt mersmak. Nästa år åker vi igen! Fast då blir turen längre österut. Planerar dock för fler utlandsresor - MED kamera. Hoppas bara att Covid inte ställer till det igen. Första veckan i oktober kommer jag befinna mig i Kentucky, USA. Bl a ska jag besöka ett stuteri som haft gotlandsruss i jättemånga år. Sen blir det också besök på ett travstuteri med svenska ägare. Travhästauktion blir det också. Jag hoppas också före USA-resan hinna med lite Unghäst-VM - kanske både Zangersheide och Ermelo.

Tidigare nyheter finns här!