NYHETER

2021-05-11 Bilderna från Grevagården är klara och bilderna från Falbygdens påbörjade. Torsdag-fredag-lördag och söndag denna vecka, blir det Unghäst- och Ridhästtester för hela slanten. Grevagården och Värnamo är platserna denna vecka.


2021-05-09 Den här helgen har jag fotat hoppning två dagar. På lördagen var det ponnyhoppning arrangerad av Trollhättans Sportryttare på Grevagården. Första start kl 08.00 och sista ekipage gick i mål nångång efter kl 20.00 på kvällen. Ja, sen ska man ta sig hem, duscha, äta.... och sätta sig vid datorn (fotograferingens baksida). Efter några timmars sömn stod jag hos Falbygdens Hästsportförening kl 09.00 på söndagen. Dessa långa dagar skulle man behöva en assistent som satt vid datorn! Efter "jobbet" (mitt andra jobb!) imorgon fortsätter jag att lägga ut bilder. Just nu saknas LB och LA från lördagen - sen börjar jag med söndagens bilder. Håll i - Håll ut - Det kommer många fler bilder!


2021-04-25 Fotade den regionala hopptävlingen hos Grevagårdens RF igår lördag. Tyvärr har min dator varit oförklarligt trött vilket gjort att bilderna inte är klara. Hoppas få bilderna klara snarast möjligt. Nu är det bara några veckor till Unghästtesterna börjar för mig. Nio dagar på fem olika platser ska det bli om det blir som det är tänkt. Alltid lika roligt!


2021-04-15 Svenska Hästavelsförbundet har nu också haft sin avelsvärdering. Den gick av stapeln i Axvall och de numerärt mindre raserna visades där, såsom Lipizzaner, Haflinger, American Miniature Horse, Irish Cob, Shagyaarab m fl. Mina bilder finns i Bildshoppen! Jag har också hunnit med två dagar med SSHS där 3-åringar selekterats till vårens hopphästauktion. Ett gäng helt fantastiska hopphästar kommer snart auktioneras ut hos Swedish Select Horse Sales.


2021-04-10 Nu har även Shetlandsponnyernas hingstar avelsvärderats. Jag fotade nästan alla hingstar. Se bilderna som vanligt i Bildshoppen.


2021-03-21 Connemara och New Forest har under helgen haft sin avelsvärdering/bruksprov. Jag har varit på plats och fotograferat alla hingstar! Se bilderna i Bildshoppen.


2021-03-07 Under veckans fem första dagar var det bruksprovshingstar på Strömsholm för hela slanten. Men idag, precis inför tävlingsstoppet, fotade jag en dressyrtävling på Grevagården. Nu får vi hålla tummarna hårt för att virus både bland fyr- och tvåbenta sansar sig lite och möjliggör att vi kan börja leva något mer normalt igen. Snart!


2021-03-02 Nu har de två första dagarna av SWBs bruksprov avverkats. Det är långa dagar men det uppvägs förstås av många vackra hingstar att fota. Det finns ett album för varje dag i Bildshoppen. Måndagens startlista innehöll 54 hingstar och då jag tyvärr har i stort sett obefintligt Wi-fi på hotellet ligger jag redan efter med att publicera bilderna. Tisdagens bästa bilder är dock publicerade.


2021-02-28 Fotade ponnytävlingar på Grevagården - troligtvis de sista på ett tag. Ett antal ekipage hann dock sätta sina kval till Sverigeponnyn, vars final nu flyttats till Strömsholm istället för GHS. Fotade alla ekipage från LC till Msv B och bilderna finns förstås i Bildshoppen samt på Equisport.photo


2021-01-23 En hel dags hoppning på Grevagården blev det nya årets första fotografering. Ingen tävling ännu, men ändock en Pay & Jump. Det finns massor av bilder i Bildshoppen.


2020-12-27 Årets troligen sista fotografering blev inom Projekt Vinland. Nere i Småland finns 1,5-åriga russhingsten Öjvind som snart ska exporteras till Stuteri Kokovoko i Kentucky, USA. Projektet går ut på att Öjvind ska sättas i avel och så småningom ska hans avkommor importeras tillbaka till Sverige för att få in lite av det gamla russblod som härstammar från de gotlandsruss som exporterades till USA redan på 1950-talet.


2020-11-27 Black Friday och rabatterade bilder! Följ mig på Instagram @pehagg så får du alltid de senaste erbjudandena. Har försökt få ut alla SM-bilder till detta erbjudande, men lyckas inte få tiden att räcka till. Det får bli mitt lilla "vinterprojekt" i väntan på nya tävlingar.


2020-11-15 Två helger med SM i hoppning är ju avklarade. Än så länge finns de tusentals bilderna bara hos Equisport.photo då det är svårt att få tiden att räcka till för två olika plattformar under pågående tävlingshelger. I väntan på nya uppdrag har jag dock börjat gå igenom alla SM-bilder. Det kommer bli två album här på min egen hemsida också. Glöm inte att det alltid går att kontakta mig om man har förfrågningar.


2020-10-25 Igår blev det en utflykt till Eklunda Open där det var championat för 2-åriga hopphästar. Såå många fina hästar, så väl förberedda och välutvecklade. Domarna delade ut flera 10:or i protokollen. Titta på mina bilder och se om du hittar nån framtida svårklasshäst eller kanske t o m nån blivande avelshingst!


2020-10-13 I söndags fotade jag hopptävlingen i Lidköping (Elitallsvenskan m m). Bilderna finns både här på min hemsida och på Equisport.photo.


2020-10-04 Bilder från två dagars avelsvärdering av nästan 100 shetlandshingstar, på Grevagården, finns nu uppladdade. Nu blir det inga fler utställningar/premieringar i år. Resten av året blir det nu hoppning, hoppning och hoppning! Hoppas iofs fortfarande på att det ska bli Unghäst-VM i dressyr i Verden, men det står ju ännu skrivet i stjärnorna om de låter några fotografer/journalister komma dit.


2020-09-27 Idag fotade jag ponnyutställningen hos Skaraborgs Ponnyavel som arrangerades i Vara. Samtliga bilder ligger uppe. Den roligaste nyheten just nu är annars att jag köpt en ny kamera (en spegellös Canon EOS R6 samt ett nytt objektiv ett RF 85/1,2). Skulle tro att de dyker upp imorgon. Både det nya kamerahuset och det nya objektivet kommer ge mig möjligheter att fotografera i mörkare ridhus än tidigare. Ska bli jättespännande att testa! Nu stundar ju inomhussäsongen :)


2020-09-20 Årets första och sista premiering för mig blev uppsamlingspremieringen i Varas fina ridhus. Endast dryga 40 hästar och ponnyer - samtliga bilder är klara och utlagda. Kämpar vidare med de sista bilderna från förra lördagens hopptävling i Falköping nån kväll till.


2020-09-13 Igår var det en lång och blöt dag hos Falbygdens Hästsportförening med DM i hoppning för ridhästar. Jag fotade från tidig morgon till ca kl 17 när jag lämnade för att åka till Flyinge. Det innebär att 1.25 och 1.30-klasserna inte fotades. Idag har jag fotat Lag-SM för ponnyer i fälttävlan. Alla ekipage är fotade (utom ev någon som inte gått runt) på terrängen. Har skapat album och börjat lägga ut bilder, men många fler bilder kommer ännu!


2020-09-09 Jobbar fortfarande med bilderna från Flyinges fälttävlan (ridhäst). Nu återstår endast H90-klasserna. På söndag är det dags för nya fälttävlansbilder - fast den här gången ponnyer, så nu får jag rappa på lite. Men, den som väntar på något gott...


2020-09-08 Bilderna från Ungponnytestet ligger ute.


2020-09-06 Har påbörjat album från både Ungponnytestet på Grevagården och fälttävlan i Flyinge. Alla ungponnyer är fotade och bilder kommer komma upp. Och på Revinge/Flyinge lyckades jag nog fota alla ekipage utom de första i H100 avd 1. En nyhet för mig är att jag numera anslutit mig till Equisport.photo - vilket innebär att mina tävlingsbilder också kommer att kunna ses och köpas där. Fördelen med att handla här på min egen hemsida (förutom att jag slipper dela med mig av inkomsterna...) är att jag erbjuder paketpris för den som vill köpa fler bilder. Ni är varmt välkomna att handla på vilket sätt ni vill. Och skulle det va så att Du tycker det är knöligt att handla digitala bilder, skicka mig bara ett mejl så hjälper jag till så gott jag kan!


2020-09-05 Bilderna från Unghästtest och Ridhästtest hos Ädla Hästen på Grevagården är klara. Idag har jag dessutom fotat Ungponnytest med Skaraborg Ponnyavel som arrangör. Bilder kommer! Ska bara fota Lag-SM i fälttävlan imorgon först.


2020-08-30 Har nu fotograferat i Ljuslingsbacken i dagarna två där det var fälttävlan med bl a Ponny-SM. Många fina bilder blev det. Kommer att ta några dagar innan allt är genomgånget och de bästa publicerade. Har sedan sist också fotat de treåringar som visats på SSHS selekteringar till hoppauktionen - dessa bilder har dock endast SSHS tillgång till ända fram till selektionen är släppt. Samtliga bilder från SWB Östergötland blev klara i helgen.


2020-08-23 Bilderna från SWBs selektering till Elitfölauktionen är inte helt klara på några av fölen ännu och bilderna på de föl som är uttagna till auktionen har bara SWB tillgång till än så länge. De kommer ge besked när jag får släppa dessa bilder till försäljning. Jag har i två dagar nu fotat fölbedömningar hos SWB Östergötland. Bilderna kommer upp så fort jag bara hinner.


2020-08-13 Nu är bilderna från Grevagårdsderbyt slutligen publicerade. Tyvärr har jag haft en del problem med ett

objektiv så det finns ett gäng bilder från främst lördag fm som är oskarpa. Ber om ursäkt för detta. Mer bilder från Ädla Hästens fölbedömningar kommer! Får en hel del förfrågningar om bilder från SWBs selektering till Elitfölauktionen - lugn! Dessa bilder kommer också komma ut, men inte förrän SWB är helt klara med selekteringen. Jag kommer också låta er se bilder från två olika stuteribesök jag gjorde i Skåne. Men inte denna vecka...


2020-08-10 I fredags och lördags fotade jag ponnyhoppning på "hemmaplan" med bl a Grevagårdsderbyt. I söndags fotade jag SWB-föl igen på Ädla Hästens fölbedömningar hos Stall of East samt Stall Ekeberg. Jag har slut på semestern och jobbar på med bilderna i tur och ordning på kvällarna. Tro det eller ej, men jag fotar bara på min fritid. Ha tålamod!


2020-07-31 Idag ger jag mig av för att åka runt med SWB och fotografera ca 150 föl som visas för selektering till Elitauktionen. Hoppas vi ses på Flyinge, i Heberg, Mariestad, Karlstad, Örebro, Enköping, Vikbolandet, Frödinge eller Tingsryd. Bilder kommer finnas till försäljning när selekteringen är helt klar och SWB har gett klartecken.


2020-07-20 Har fotat Sommarfälttävlan hos Mariestads RK. Alla bilder är klara och kan ses i Bildshoppen.


2020-07-14 Nu är bilderna från Grevagårdens fyra kvällshoppningar under vecka 28 klara.


2020-07-07 Bilderna från fälttävlan i Ljuslingsbacken finns nu att beskåda i Bildshoppen (inga bilder från P60 kommer!).


2020-07-06 Se bilder från hopptävlingen hos Falbygdens Hästsportförening onsdagen den 1 juli i Bildshoppen.