Fotograf Pernilla Hägg

Fotograf med en evig passion för HÄSTAR - detta vackra djur som finns i så många olika skepnader!

Jag fotograferar hoppning, dressyr, fälttävlan, körning, paradressyr, distansridning, utställningar, premieringar, unghästaktiviteter, ponnytrav, bruksaktiviteter, och det mesta du kan tänka dig att hästar används till. Jag står på både mindre evenemang och ibland de riktigt stora. Jag jobbar bland annat för Sweden International Horse Show i Friends Arena. Jag fångar de flesta hästraser - små som stora - både ponnyer, varmblod och kallblod. Jag har fotograferat hästar i mer än 35 år. Sedan 2004 har jag bara fotograferat digitalt - och nästan alla bilder finns kvar i säkert förvar i en stor server jag har själv hemma (undantaget är ett mindre antal som "förolyckats" då jag tidigare litade på diverse externa hårddiskar). Söker du någon bild på en specifik häst eller från en särskild händelse är det bara att fråga så kollar jag i arkivet. Har ett arkiv på runt 1 miljon digitala bilder. Min genom tiderna största uppdragsgivare är Tidningen Ridsport, vilka köpt bilder av mig i mer än 30 år men jag säljer även bilder till andra tidningar såsom Hippson. Ett antal avelsföreningar och uppfödare köper också fortlöpande sina bilder av mig. Sedan hösten 2020 finns mina tävlingsbilder också sökbara att köpa på Equisport.photo.

Jag jobbar mest dokumentärt och gillar själva fotograferandet mer än att jobba med bilderna i Photoshop (vilket jag också gör ibland). D v s det som kommer in i kameran är det som kommer ut på bilden! Positionering är viktigt för mig. Att flytta sig någon decimeter i sidled kan innebära en helt annan bild!

Utöver hästarna fångar jag även några studenter varje år samt oftast lite hundar, familjer och kanske t o m ett bröllop. Denna hemsida visar ett litet urval av vad jag pysslar med. Hör av dig om du letar fotograf och tycker min stil är den rätta. Kolla in kalendern och boka i god tid. Jag är ofta bokad för flera månader framåt.

Hoppas ni gillar mitt arbete!

Följ mig gärna på Instagram som @pehagg och på Facebook som Fotograf Pernilla Hägg.

Jag fotar med proffsutrustning från Canon. Sedan 2020 med spegellös helt tyst utrustning.

Har F-skattsedel.

Är medlem i Svenska Fotografers Förbund.